Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Storelegedag med børnehaverne

I dag fyldte leg rigtig meget på børnehaveklasserne på Nyrupskolens skoleskemaer. De fik nemlig besøg af de lokale børnehavebørn, der til næste år skal starte på skolen, og dagen bød på både halefanger og faldskærmsleg.

Som en del af den gode overgang fra børnehave til skole, var børnehavebørnene fra de omkringliggende børnehaver samlet på Nyrupskolen til en dag med leg og samvær. Det er nemlig vigtigt, at de kommende nye elever lærer skolen og personalet at kende inden de starter efter sommerferien, forklarer børnehaveklasseleder Dorte Eriksen: ”Dagen i dag er en del af vores førskolesamarbejde, hvor vi arbejder med overgangen til skole og med relationen til de nye voksne og de andre børn. Vi er enormt glade for arrangement, for vi kan se, hvor meget det betyder for børnene, og så er dagen også med til at styrke samarbejdet mellem os og børnehaverne”.

Rystes godt sammen

Dagen bød blandt andet på stikbold, halefanger og faldskærmsleg i blandede grupper, hvor børnehavebørnene fra de lokale institutioner blev rystet sammen med elever fra de nuværende børnehaveklasser, og det synes Merle på 6 år fra Raklev Børnehave godt om: ”Jeg synes, at det er sjovt at være her og lege. Jeg glæder mig til, at jeg skal starte i skole. Både stikbold og faldskærmslegen har været rigtig sjove”. Storelegedag er en del af skolernes og børnehavernes fælles indsatser for at sikre en god overgang fra det velkendte børnehavemiljø til de nye rammer i skolegården: ”Vores børn glæder sig helt vildt meget til at komme på besøg her på skolen. Det giver et rigtig godt sammenhold, at de leger så meget sammen i dag, og fordi vi også spiser sammen. Så er vi med til at sikre et godt kendskab til både børn og voksne, og hvordan man gør tingene her på skolen”, fortæller Louise Hedengran, der er er pædagog i Børnehuset Regnbuen og som sammen med de ældste børnehavebørn besøgte skolen.